گفتمان هنر و معماری برگزار میشود
در یکصد و هشتاد و سومین گفتمان هنر و معماری، با عنوان " ۲۰۰۰ و پانزده" خوبچهر کشاورزی، ثریا بیرشک، فاطمه ظفرنژاد، اردشیر سیروس، یزدان هوشور، داریوش زمانی، ایرج شهروز طهرانی، محمدمهدی محمودی، بیژن علی آبادی، پرویز طلائی، بهروز مرباغی و شهریار سیروس سخن میگویند. مدیریت پنل گفتگو را انوشه منصوری برعهده دارد.
انجمن مفاخر معماری ایران در اسفندماه ۱۳۸۲ رسماً شروع به کار کرد. پیش از این، از بهار ۱۳۸۰ و در پی انتخاب هیئت امناء، فعالیتهای انجمن در ساختمانی در خیابان سهروردی تهران آغاز شده بود. مجوز فعالیت از سازمان میراث فرهنگی گرفته شد تا موسسه بتواند در اداره ثبت شرکتها و مؤسسات غیرانتفاعی تحت شماره ۱۶۳۹۲ به ثبت برسد.
ضرورت تأسیس این انجمن با اهداف معین، در گفتگوها و نشستهای پیاپی با هر یک از علاقمندان و صاحب نظران معماری، به دست آمد، گاه برای حصول این ضرورت به ساعتها (و روزها) مذاکره نیاز بود و تابستان ۱۳۷۹ این فرصت را فراهم آورد. بالغ بر ۱۲۰ دانش آموخته از دانشگاههای داخل و خارج، طرف مذاکره بودند و در پایان چهل نفر از ایشان به عنوان هیئت امناء مسئولیت تشکیل انجمن را بعهده گرفتند و انجمن با داشتن این پشتوانه قابل توجه علمی و فرهنگی فعالیتهای خود را آغاز کرد.
ارتباط با رسانهها و مطبوعات تخصصی و عمومی به منظور معرفی نقش معماری و معماران در عرصههای فرهنگی - اجتماعی، حمایت از تشکیل نهادها و انجمنهای مشابه در استانها، پیشنهاد روز معمار و حمایت از برگزاری مراسم سراسری سالانه آن، تعیین هر سال برای معرفی استانها در حوزه ایرانشناسی، ایجاد وب سایت انجمن که به عنوان مرجع برای دانشجویان و فارغ التحصیلان مورد استناد قرار گیرد (این سایت در حال حاضر دارای بالغ بر ۲۰۰۰ عنوان مقاله علمی - پژوهشی و تحلیلی و بیش از ۵۰۰۰ تصویر است)، برگزاری یکصد و هشتاد و دو نشست علمی - تخصصی (با مشارکت بیش از پانصد نفر از اندیشمندان حوزه معماری - شهرسازی و دانشهای میان رشته ای) با عنوان هم اندیشی که در این مراسم، پایان پانزدهمین دوره آن را گرامی میداریم. (در برپایی این نشستها مدیریت مراکزی چون مرکز مطالعات شهرسازی و معماری ایران، خانه هنرمندان ایران، موزه امام علی (ع) و باغ موزه قصر از سال ۱۳۸۷ همکاری داشتهاند)، تهیه و انتشارات کتاب معماران ایران (جلد دوم در دست تهیه است) کتاب اندیشه معماران معاصر (جلد چهارم آن در دست چاپ است) کتاب زندگینامه و آثار معماران برجسته کشور، حمایت مالی و معنوی از انتشار کتابهای مرجع معماری و شهرسازی و ایجاد کتابخانه الکترونیکی هنر و معماری با بیش از چهار هزار جلد کتاب که از طریق سایت و بطور رایگان قابل دریافت است.
از سال ۱۳۸۹ زمینه تأسیس مؤسسات پژوهشی - تخصصی مستقل نیز در انجمن فراهم آمد و هفت موسسه توسط ۵۵ نفر از پژوهشگران و متخصصان که مدیریت آنها را بعهده دارند ایجاد گردید. این مؤسسات برای پژوهش پیرامون باغ ایرانی (با نام موسسه مطالعاتی جهانباغ ایرانیان)، موسسه مطالعات منظر پایدار، موسسه تهران-مطالعات کلانشهر، موسسه تاریخ شفاهی معماری و شهرسازی اندیشه معاصر، موسسه مطالعات سازههای آشوری، موسسه توسعه مطالعات بین المللی فاطر، موسسه مطالعاتی فرزان، موسسه میراث مشترک مطالعات پایه سرزمین تشکیل گردیدهاند. ایجاد شورای فناوری معماری و ساخت (پس از حادثه زلزله بم) و اخیراً مشارکت در تأسیس خانه گفتمان شهر و معماری از فعالیتهای این انجمن است.
یکصد و هشتاد و سومین گفتمان هنر و معماری چهارشنبه ۲۷ آبان ماه ۱۳۹۴ از ساعت ۱۶ الی ۱۸ در باغ موزه قصر نشانی خیابان شریعتی، خیابان مطهری شرقی برگزار میشود.